Menu Sluiten

Info Over Wastafelkraan

Hansgrohe: leader in douches, keuken- en badkamerkranen die kwaliteit, design en innovatie verenigen. De ideale partner bij de bouw of renovatie van uw keuken en badkamer.

01076770107677

More info

tags: Badkamerkranen – Blog Over Wastafelkraan – Info Over Wastafelkraan – Keukenspoelbakken – Lavabokranen – 

Wenst u meer info over info over wastafelkraan kijk dan vlug op https://www.hansgrohe.be/nl | Info Over Wastafelkraan

“Hoe kies je de perfecte wastafelkraan?”

Waterkranen Info Over Wastafelkraan: Hoe kies je de perfecte wastafelkraan?

Een wastafelkraan is een van de essentiële onderdelen van een badkamer. Het is niet alleen functioneel, maar kan ook een stijlvolle toevoeging zijn aan de uitstraling van je badkamer. Maar met zoveel verschillende soorten wastafelkranen op de markt, kan het een uitdaging zijn om de perfecte te kiezen. In dit artikel geven we je informatie over wastafelkranen en tips voor het kiezen van de ideale kraan voor jouw badkamer.

Soorten Wastafelkranen

Voordat we ingaan op hoe je de juiste wastafelkraan kiest, is het belangrijk om te weten welke soorten wastafelkranen er zijn. Hieronder staan de meest voorkomende varianten:

 1. Enkelvoudige hendelkraan
  Deze kraan heeft één hendel waarmee je de watertemperatuur en -druk kunt regelen.

 2. Tweehendelkraan
  Een tweehendelkraan heeft twee afzonderlijke hendels, één voor warm water en één voor koud water. Hiermee kun je de watertemperatuur en -druk nauwkeurig regelen.

 3. Inbouwkraan
  Een inbouwkraan wordt in de muur gemonteerd en geeft een strakke en minimalistische uitstraling aan je badkamer.

 4. Wandkraan
  Een wandkraan wordt ook in de muur gemonteerd, maar steekt iets uit van de muur en is dus meer zichtbaar dan een inbouwkraan.

 5. Staande kraan
  Een staande kraan staat op de wastafel en is meestal hoger dan andere kranen. Dit type kraan is ideaal voor grotere wastafels.

 6. Uittrekbare kraan
  Een uittrekbare kraan heeft een uittrekbare sproeikop waarmee je gemakkelijk je haar kunt wassen of de wastafel kunt schoonmaken.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een wastafelkraan

Nu je bekend bent met de verschillende soorten wastafelkranen, is het tijd om te kijken naar de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste kraan.

 1. Stijl en design
  Het vinden van een wastafelkraan die past bij de stijl en uitstraling van je badkamer is belangrijk. Kies voor een kraan die past bij de kleuren en materialen van de rest van de badkamer.

 2. Montage
  Houd bij het kiezen van een kraan rekening met de manier waarop deze gemonteerd wordt. Een inbouwkraan is bijvoorbeeld een goede keuze als je een strakke look wilt, terwijl een staande kraan meer opvalt en dus geschikt is voor een statement in je badkamer.

 3. Hoogte van de kraan
  De hoogte van de kraan is belangrijk als je een grotere wastafel hebt. Zorg ervoor dat de kraan hoog genoeg is en voldoende ruimte biedt om je handen te wassen.

 4. Materiaal
  Kranen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals chroom, roestvrij staal en messing. Kies voor een materiaal dat past bij de stijl van je badkamer en zorg ervoor dat het duurzaam is.

 5. Waterbesparende opties
  Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie, overweeg dan een waterbesparende kraan. Deze kranen verbruiken minder water en kunnen je op de lange termijn helpen besparen op je waterrekening.

Hansgrohe Wastafelkranen

Bij het zoeken naar de perfecte wastafelkraan kom je al snel uit bij Hansgrohe, een gerenommeerd merk op het gebied van badkamer- en keukenkranen. Hun kranen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een modern en tijdloos design. Bovendien biedt Hansgrohe een ruim assortiment aan stijlen en modellen voor elke badkamer.

Het kiezen van de juiste Hansgrohe wastafelkraan

Om je te helpen bij het kiezen van de ideale Hansgrohe wastafelkraan, hebben we hieronder enkele tips verzameld:

 1. Kies voor functie en design
  Hansgrohe biedt een breed scala aan wastafelkranen met verschillende functies en designs. Houd bij het kiezen van de juiste kraan rekening met zowel functionaliteit als design om ervoor te zorgen dat de kraan aan al je wensen voldoet.

 2. Bekijk de afmetingen
  Controleer de afmetingen van de kraan om er zeker van te zijn dat deze past bij de afmetingen van je wastafel. Een te kleine of grote kraan kan er onaantrekkelijk uitzien en onhandig zijn in gebruik.

 3. Overweeg extra functies
  Sommige Hansgrohe wastafelkranen zijn voorzien van extra functies, zoals een uittrekbare sproeikop of een temperatuurbegrenzer. Denk na over welke functies belangrijk zijn voor jou voordat je een kraan kiest.

Conclusie

Een wastafelkraan is niet zomaar een functioneel onderdeel van je badkamer, het kan ook een stijlvolle toevoeging zijn. Door rekening te houden met factoren zoals stijl, montagemogelijkheden en extra functies, kun je de perfecte wastafelkraan kiezen die past bij jouw wensen en behoeften. Vergeet niet om te kijken naar de mooie en kwalitatieve wastafelkranen van Hansgrohe voor een tijdloze toevoeging aan je badkamer!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Info over wastafelkraan

!–StopPubText–>.